ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Στο “Βιβλίο & Παιχνίδι” η μάθηση και η διασκέδαση είναι δυο αχώριστοι φίλοι! Οι μικροί μας ήρωες μεγαλώνουν γνωρίζοντας τον εαυτό τους και το κόσμο με διασκεδαστικό τρόπο!

Στο Κ.Δ.Α.Π. “Βιβλίο & Παιχνίδι” η μάθηση και η διασκέδαση είναι δυο αχώριστοι φίλοι! Οι μικροί μας ήρωες μεγαλώνουν γνωρίζοντας τον εαυτό τους και το κόσμο με διασκεδαστικό τρόπο!

Τα Κ.Δ.Α.Π. απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν όλο το χρόνο δωρεάν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ!

Ενισχυτική διδασκαλία

Η ενισχυτική διδασκαλία πραγματοποιείται σε όλα τα μαθήματα του σχολείου.

Τα παιδιά προσέρχονται με τα βιβλία τους, με στόχο να μελετήσουν για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Σ’ έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο μελέτης, τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν σε κατάλληλο κλίμα και φεύγουν έτοιμα για το σχολείο.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λύνουν τυχόν απορίες τους, να καλύπτουν κενά που ίσως τους έχουν δημιουργηθεί, να βελτιώνουν την επίδοσή τους σε μαθήματα στα οποία δυσκολεύονται και φυσικά να κατακτήσουν ένα σωστό τρόπο διαβάσματος, ο οποίος θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή και θα μετατρέψει το άγχος της μελέτης σε μια ευχάριστη περιπέτεια.

Παιδαγωγικά παιχνίδια

Τα παιχνίδια αποτελούν τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο για να διασκεδάσουν τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα για να μάθουν μέσα από αυτό, να καλλιεργήσουν τις αναπτυξιακές τους δεξιότητες, να σχετιστούν με άλλα παιδιά, να λύσουν προβλήματα και να αποβάλλουν το στρες.

Η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για αλληλεπίδραση χρειάζεται χρόνο, καθοδήγηση και εξάσκηση, κάτι που επιτυγχάνεται κυρίως μέσω του παιχνιδιού.

Παιχνίδια συνεργασίας, κινητικά και ομαδικά παιχνίδια, στίβος αγώνων, παιχνίδια με μπάλες και στεφάνια είναι μόνο λίγα από τα παιχνίδια που διασκεδάζουν τα παιδιά.

Πειράματα

Η επιστήμη είναι παντού γύρω μας! Ένα εντυπωσιακό ταξίδι γνωριμίας με τον φυσικό μας κόσμο μέσα από απλά καθημερινά παραδείγματα. Εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας αποκαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας που βρίσκεται κρυμμένος σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από πειράματα χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως μαγειρική σόδα, ξύδι, σαπούνι, αλάτι, ζάχαρη, χρώμα ζαχαροπλαστικής και πολλά άλλα. Οι επιστήμες συναντούν το παιχνίδι και τα πειράματα γίνονται αφορμή για διασκέδαση. Τα παιδιά συμμετέχουν σε μία βιωματική εμπειρία στην οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, την φαντασία τους και τις γνώσεις τους, προκειμένου να παρατηρήσουν και να εξηγήσουν φαινόμενα που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Μέσω της παρατήρησης και της συζήτησης τα παιδιά εξοικειώνονται με τις επιστήμες, απαντώνται ερωτήματα που έχουν και τους δίνονται ερεθίσματα για νέες γνώσεις.

Γνωρίζοντας τον κόσμο

Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα. Ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο που δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε βδομάδα και μια διαφορετική χώρα, ένα διαφορετικό μέρος του πλανήτη περιμένει τα παιδιά να το επισκεφθούν.

Μέσα από εικόνες, βίντεο, διηγήσεις και ιστορίες τα παιδιά μαθαίνουν για τα αξιοθέατα, την ιστορία, την κουλτούρα και τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τα παραδοσιακά φαγητά και έθιμα της χώρας που επισκέπτονται κάθε φορά.

Ένα διαδραστικό ταξίδι περιμένει τα παιδιά δίνοντας τους την δυνατότητα να βιώσουν στην πράξη πως ζουν άλλοι άνθρωποι σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ελάτε να εξερευνήσουμε τον κόσμο μας παρέα!

Καλλιτεχνικά

Ένα παιδί μπορεί να φτιάξει τα πάντα, αρκεί να το αφήσεις ελεύθερο να δημιουργήσει! Πηλός, πλαστελίνη, ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μπογιές, χαρτόνια και ψαλίδια είναι μόνο λίγα από τα υλικά και τα σύνεργα που χρειάζονται τα παιδιά για να φτιάξουν ότι μπορούν να φανταστούν.

Η δημιουργία γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά βλέπουν ότι με πολύ απλά υλικά μπορούν να φτιάξουν από ζωάκια μέχρι μεγάλες μακέτες πόλεων.

Ζωγραφική

Πιάσε μαρκαδόρους και πινέλα και έλα να δημιουργήσεις μαγικούς κόσμους!
Από τα κολλάζ και τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής μέχρι τον VincentVanGogh και τον Picasso, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής.

Μαθαίνουν να παίζουν με τα χρώματα,πειραματίζονται με ποικίλα υλικά ζωγραφικής, γνωρίζουν έργα διάσημων καλλιτεχνών, εξοικειώνονται με ποικιλόμορφες τεχνοτροπίες, δημιουργούν το δικό τους ατομικό ή ομαδικό έργο, αναπτύσσουν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη, αλλά και τις εκφραστικές τους ικανότητες. Με μοναδικό εφόδιο τη φαντασία τους γίνονται μεγάλοι δημιουργοί!

Masterchef

Η μαγειρική γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά παίρνουν τον ρόλο του chef.Μαθαίνουν να μαγειρεύουν, και να δημιουργούν φαγητά και γλυκά snack με πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν βιωματικά μέσα από την μαγειρική τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Τα παιδιά μαθαίνουν: να επιλέγουν τις πρώτες ύλες για το φαγητό, να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία, να παρασκευάζουν ένα γεύμα, να μαθαίνουν τις κατηγορίες των πρώτων υλών (καρπούς, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, ζωικά κλπ), να ξεχωρίζουν και να αξιολογούν τη διατροφική αξία κάθε τροφίμου.

Επιτραπαίζοντας

Επιτραπέζια παιχνίδια περιγραφής λέξεων, ερωτήσεων, γνώσεων, ζωγραφικής, στρατηγικής και αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών. Τα παιδιά αποκομίζουν γνώσεις, εξασκούν το μυαλό τους, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και πειθαρχία ενώ ψυχαγωγούνται δημιουργικά, πάντα υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών μας.

Η αναγνώριση γραμμάτων και αριθμών, η καταμέτρηση, η ομαδοποίηση, η αναγνώριση των χρωμάτων, η όξυνση των αντανακλαστικών, η επιδεξιότητα, η κοινωνικότητα, η επικοινωνία και η διαχείριση της αλληλεπίδρασης με τους υπόλοιπους, ενθαρρύνουν τα παιδιά να ολοκληρώσουν κάτι που είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Τοίχος αναρρίχησης

Τα παιδιά σκαρφαλώνουν για διασκέδαση, πρόκληση, και για να φτάσουν στην κορυφή της επιτυχίας και της παρατήρησης.Σκαρφαλώνουν για να εξερευνήσουν, να αποκτήσουνκαινούριαπρόσβαση στο παιχνίδι, να εμπλακούν στη διαδικασίαστόχου-υλοποίησης, να ανταποκριθούν στην ενθάρρυνση των γονιών, να συναγωνιστούν με τους συνομήλικούς τους. Σκαρφαλώνουνεπίσης για να μάθουν.

Τα παιδιά είναισυνδεδεμένα με τη διαδικασία της μάθησης, και το «μαθαίνωσκαρφαλώνοντας» έχειοφέλη στην ανάπτυξηδεξιοτήτων, την υγεία, τη σωματική διάπλαση και την αποφυγή τραυματισμών.Η αναρρίχηση είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί συνδυασμό δημιουργικής σκέψης και σωματικής δραστηριότητας και συχνά αναδεικνύει παιδιά που είναι λιγότερο “αθλητικά”. Υπάρχουν διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας έτσι ώστε κάθε παιδί να δοκιμάζει μια διασκεδαστική, άνετη και προκλητική εμπειρία σκαρφαλώματος ανάλογα με τις ικανότητές του.

Η αναρρίχηση, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει τη γενναιότητα και την ικανότητα προσαρμογής σε δύσκολες συνθήκες και διδάσκει πειθαρχία και συγκέντρωση.

Θεατρικό Παιχνίδι

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας.

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο στο ίντερνετ, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους.

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μας φανταστικής ιστορίας να συζητήσουν και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του, αλλά και προς τις ανάγκες καιτα πιστεύω των άλλων.

Χορός – Γυμναστική

Η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά όπως να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Με ευχάριστη μουσική και συντονισμένες κινήσεις, ο χορός όχι μόνο βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν ευελιξία, χάρη και άνεση στην κίνηση αλλά αποτελεί και ένα μέσο επικοινωνίας και εκτόνωσης.

Ο χορός σε συνδυασμό με τη γυμναστική ικανοποιεί την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για κίνηση. Στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά παρατηρείται αισθητή βελτίωση στη μείωση του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης.

Tae Kwon Do

Το Tae Kwon Do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο Ολυμπιακό Άθλημα.

Βασική αρχή του Tae Kwon Do είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι’ αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν την πολεμική τέχνη. Είναι ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται από λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, τον αγκώνα και τα γόνατα.

Μπορεί να διδάξει, ειδικά στα παιδιά, το πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους από μια πιθανή σωματική απειλή. Σημαντικό είναι πως μαθαίνει την πειθαρχία, καθώς πρέπει απαραίτητα να κάνει τις ασκήσεις που του ζητάει ο δάσκαλός του και αποκτά έτσι αυτοπειθαρχία για να συνεχίζει ακόμη και όταν η προπόνηση είναι σκληρή.Άλλη μία ωφέλεια του Tae Kwon Do για τα παιδιά είναι η έμφαση που δίνεται στο σεβασμό και την ευγένεια. Στην προπόνηση τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους δασκάλους, τους συναθλητές, τους αντιπάλους και με το χρόνο τον ίδιο τους τον εαυτό.
Μαθαίνουν τη δύναμη της επιμονής. Προσπαθούν για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την ήττα.

Πληροφορική

Τα παιδιά με χρήση του υπολογιστή αλλά και του tablet, μαθαίνουν εφαρμογές όπως η ζωγραφική, η επεξεργασία κειμένου, η επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων, η προβολή παρουσιάσεων, η πλοήγηση στο διαδίκτυο , εστιάζοντας αρχικά στις βασικές λειτουργίες τους.

Επίσης τα παιδιά έρχονται σε επαφή τόσο με το software (προγράμματα) όσο και με το hardware (υλικό) των υπολογιστών. Ειδικά για το Διαδίκτυο, μαθαίνουμε τους κανόνες ασφαλούς χρήσης καθώς και τρόπους προστασίας από πιθανούς κινδύνους.

Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι η δραστηριότητα στην οποία οι μαθητές συναρμολογούν και προγραμματίζουν μια ρομποτική κατασκευή, που είναι απαραίτητη για να πετύχει η αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και την Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική διδάσκεται σε μικρές ομάδες παιδιών. Όπως όλες οι ομαδικές δραστηριότητες και τα σπορ, έτσι και η ρομποτική δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την άμιλλα, το ομαδικό πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας.

Τα παιδιά εξασκούνται στη δημιουργική σκέψη και τη λύση αποφάσεων, ανακαλύπτουν κλίσεις και ενδιαφέροντα που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν και μαθαίνουν να χειρίζονται την τεχνολογία με υπευθυνότητα.

Πιλότοι Drone

Τα Drones έχουν γίνει πολυ δημοφιλή στα παιδιά και για καλό λόγο.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την χρήση ειδικών εκπαιδευτικών drones, με την χρήση των blocks και τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού σε οπτικό επίπεδο, καθώς και με την συγγραφή κώδικα στην γλώσσα προγραμματισμού python.

Θα δούμε βασικούς ελιγμούς με το drone , βασικούς κανόνες πτήσεις, επεξήγηση της εφαρμογής πτήσης και θα εξερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες του drone για να μάθουμε να έχουμε μια διασκεδαστική και ασφαλής πτήση.

Zumba

Η Zumba έχει όσα θέλει ένα παιδί, ελευθερία κινήσεων, χορό, μουσική, διασκέδαση αλλά και γυμνάζεται ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Είναι ένας συνδυασμός από λάτιν ρυθμούς, εύκολα βήματα και χορευτικές κινήσεις που δημιουργούν ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό χορευτικό πρόγραμμα.

Αρέσει τόσο πολύ στα παιδιά γιατί συνδυάζει διάφορες χορογραφίες με τη μουσική που τους αρέσει, όπως hip-hop ή latin. Συμβάλλει στην βελτίωση της αντοχής, στην φυσική κατάσταση, στην ευλυγισία και στο μυϊκό συντονισμό, στην ενδυνάμωση όλου του σώματος και της καρδιάς.

Στην ουσία η Zumba είναι ένα πάρτι που διασκεδάζει τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα τα γυμνάζει.

Break dance

Το Break dance δείχνει πολύ διαφορετικός από τους άλλους χορούς, στην ουσία όμως είναι η επέκταση ή ο εκσυγχρονισμός παλαιοτέρων ειδών χορού.

Το breakdance είναι ένα είδος hip hop που αποθεώνεται από χιλιάδες οπαδούς. Οι κινήσεις του breakdance γίνονται κυρίως ενώ ο χορευτής βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος (downrock moves) και περιλαμβάνουν ακροβατικές κινήσεις με πολλές στροφές και πόζες.

Γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ εξάσκηση και αρκετό χρόνο για να τελειοποιήσει κάποιος τις ικανότητές του. Στο μάθημα γίνεται εκμάθηση των βασικών κινήσεων του χορού (Toprock, Groundmoves, powermoves κλπ.) Η διδασκαλία του μαθήματος γίνεται με μουσικά κομμάτια Hip Hop.

Το μάθημα ξεκινάει με το ανάλογο ζέσταμα και ανάλυση τεχνικής για να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί. Στο τέλος του μαθήματος γίνεται αποθεραπεία ενώ δίνονται στα παιδιά οδηγίες για σωστή εξάσκηση στο σπίτι ώστε να βελτιώσουν αισθητά την απόδοση τους.

Μικροί αστροναύτες

Το μάθημα «Μικροί αστροναύτες» είναι ουσιαστικά μαθήματα αστρονομίας για παιδιά. Σκοπός του μαθήματος είναι να ανακαλύψουν το σύμπαν και κατ’επέκταση να κατανοήσουν τον κόσμο.

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Τι είναι τα άτομα; Τι υπάρχει έξω από το δικό μας γαλαξία; Στόχοι του μαθήματος είναι οι μαθητές να βιώσουν την εμπειρία της απόλαυσης και της διασκέδασης μέσα από την φυσική κίνηση, την πειραματική διαδικασία και την παρατήρηση.

Επιπλέον, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το σύμπαν και να ικανοποιηθεί η περιέργειά τους γύρω από τη δομή του. Τέλος, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά.

Τα μαθήματα αποτελούν ένα δύσκολο εγχείρημα, ειδικά για τις μικρές ηλικίες. Γι’αυτό το λόγο επιλέχθηκαν δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες, απλά πειράματα, θεατρικά παιχνίδια και προβολή βίντεο ώστε η διαδικασία να είναι παιγνιώδης και κατανοητή.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Προγραμματίστε μαζί μας ένα ατομικό ραντεβού και ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα,
τις παροχές και τις τιμές μας.

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!